Apple змінила збирача дешевого «айфона»

Збиранням недорогий моделі смартфона iPhone, яку Apple нібито випустить у другій половині року, займе не Foxconn, а її конкурент – Pegatron. На це вказує заяву фінансового директора компанії Чарльза Ліна про плани збільшити робочу силу в КНР приблизно на 40%. Зараз на Pegatron працює близько 100 тисяч чоловік в Китаї і на Тайвані.

Велика частина продукції Apple, а також Sony, Hewlett-Packard, Dell і інших компаній, збирається на заводах Foxconn – одного з найбільших в світі виробників електроніки. Однак Apple вирішила не довіряти дешевий «айфон» своєму головному партнеру, щоб диверсифікувати ризики.

Як кажуть джерела The Wall Street Journal, американської компанії не сподобався виробничий брак iPhone 5 в минулому році, що проявився в подряпинах на металевому корпусі. Зміна збирача також продиктована необхідністю розширювати продуктову лінійку в умовах зростаючої конкуренції з боку Samsung.

Газета зазначає, що у Pegatron вже є досвід співпраці з Apple. У 2011 році компанії доручили виробництво невеликої партії iPhone, а в 2012-му вона зайнялася збиранням планшетников iPad mini.

Чутки про плани Apple випустити доступну модель смартфона ходять досить давно. Про прийдешнє компактному iPhone повідомило агентство Bloomberg ще в 2011 році, проте такої моделі так і не з’явилося. Про «міні-iPhone» знову стали говорити з початку 2013 року, коли аналітик Topeka Capital Брайан Уайт після поїздки в Китай відзвітував про підготовлюваний смартфон зі збільшеним розміром екрану.

У квітні виробник чохлів для i-пристроїв компанія Tactus виклала фотографію, на якій нібито зображений прототип дешевого «айфона». На знімку показана задня кришка смартфона з пластика, має закруглені кути і подовжені кнопки регулювання гучності на бічній грані. Проте, директор Apple з маркетингу Філ Шиллер ще в січні спростував чутки про те, що його компанія зайнята розробкою бюджетної моделі iPhone. «Дешеві смартфони ніколи не стануть майбутнім продуктів Apple», – запевнив він.

Джерело: The Wall Street Journal

This entry was posted in Розробники пропонують. Bookmark the permalink.

Comments are closed.