Виробник iPhone закрив завод із-за безладів

Китайська компанія Foxconn, збирач iPhone і iPad, була вимушена закрити один зі своїх найбільших заводів, розташований в місті Тайюань в центральному Китаї. Причиною стали безлади, в яких брали участь до 2 000 чоловік.

Завод був закритий в понеділок уранці після того, як адміністрації довелося викликати поліцію із-за масштабної бійки між робітниками. Foxconn повідомила, що декілька чоловік було госпіталізовано. Пізніше з’явилися повідомлення про 40 потерпілих. Багато учасників інциденту, перерісшого в масштабні безлади, було затримано. За деякими відомостями, почалося все після того, як робітники заступилися за одного зі своїх колег, якого ударив охоронець підприємства.

У Інтернет викладені фотографії і відеоролик, нібито зняті на заводі в Тайюане. На них видно розбиті вікна, поліція в бойовому спорядженні, а також що переміщаються по території заводу великі групи робітників, передає The New York Times :

Представник Foxconn відмовився повідомити, чи збирають на заводі в Тайюане нову модель смартфону Apple, iPhone 5. Раніше з ообщалось, що тут роблять елементи корпусу новинки, зокрема, задню панель.

Foxconn є одним з видатних збирачів споживчої електроніки у світі, що виконує замовлення Apple, Hewlett – Packard, Dell, Microsoft і багатьох інших компаній. На заводі в Тайюане працюють 79 000 чоловік, всього ж у Foxconn в Китаї близько 1,1 мільйонів працівників.

На адресу Foxconn не раз звучали звинувачення в зневазі правами робітників, підтримкою нормальних умов праці і технікою безпеки. Нещодавно з’являлися повідомлення про примусову відправку студентів китайських університетів на складання iPhone на заводах компанії. А в 2010 році на одному з найбільших підприємств Foxconn сталася серія самогубств, що змусила адміністрацію вжити заходи для поліпшення морально-психологічного стану працівників.

This entry was posted in Зазирнемо у майбутнє. Bookmark the permalink.

Comments are closed.