ФБР заперечує витік даних про користувачів Apple

Представники Федерального бюро розслідувань(ФБР) спростували заяви про те, що у них були вкрадені дані про власників продукції Apple. За їх словами, немає ніяких доказів, що хакери проникли на ноутбук одного із співробітників відомства і викачали файл, що містить персональну інформацію про користувачів і ідентифікаційні номери понад 12 мільйонів iOS – пристроїв.

На початку тижня хакерська група AntiSec виклала в Інтернет мільйон унікальних ідентифікаторів(UDID) яблучних пристроїв, які нібито були отримані з ноутбука спецагента ФБР. Всього було викрадено 12 мільйонів UDID, включаючи імена користувачів, їх адреси і номери телефонів. Посилання на викрадені дані AntiSec розмістила на сайті Pastebin, заздалегідь видаливши з файлів персональну інформацію.

На другому тижні березня 2012 року ноутбук Dell Vostro, що належить старшому спецагентові Крістоферу К. Стенглу з груп ФБР Regional Cyber Action Team і Evidence Response Team, був зламаний за допомогою уразливості AtomicReferenceArray в Java. В ході shell – сесії з теки Desktop були викачані деякі файли. Один з них, NCFTA_iOS_devices_intel, що називався.csv, містив список 12,367,323 iOS – пристроїв, включаючи імена користувачів, назву пристрою, їх тип, жетони Apple Push Notification Service, поштові індекси, номери мобільних телефонів, адреси і інше, – говорилося в заяві AntiSec.

UDID – це унікальний набір цифр, який привласнюється кожному iOS – апарату. Ідентифікатор дозволяє визначити не лише сам пристрій, але і його власника(приміром, щоб показувати йому релевантний контент або рекламу).

Услід за витоком блог RazorianFly написав, що серед унікальних номерів, що потрапили в Інтернет, є планшет iPad, що належить президентові США Бараку Обамі. Таке припущення було зроблене виходячи з імені апарату – hobamain. У Білому домі цю інформацію не підтвердили.

Оскільки AntiSec видалили усі особисті дані з файлів, розкриті UDID самі по собі великої небезпеки не представляють. Щоб перевірити, чи потрапив ваш ідентифікатор в їх число, підключите пристрій до ПК і запустите iTunes. Виберіть апарат в лівій колонці, натисніть на серійний номер і запишіть UDID, що висвітився. З наочною інструкцією можна ознайомитися на сайті WhatsDyUDID.com. Потім введіть перші п’ять цифр ідентифікатора у форму на сайті LastPass.

This entry was posted in Хай-тек серед нас. Bookmark the permalink.

Comments are closed.