Microsoft запускає музичний сервіс

Microsoft розповіла подробиці про свій новий музичний сервіс Xbox Music, який був анонсований в червні. У його каталозі зібрані більше 30 мільйонів треків. Служба буде інтегрована в операційну систему Windows 8, яка поступить в продаж 26 жовтня. Власники планшетів і комп’ютерів з вісімкою зможуть слухати музику в потоковому режимі безкоштовно, проте ним показуватиметься реклама.

Спочатку Xbox Music з’явиться на консолі Xbox(у США – вже завтра, 16-го жовтня), а пізніше – на мобільній операційній системі Windows Phone 8. Клієнти для Android і iOS вийдуть в 2013 році. До інших платформ – Windows Phone 7 для смартфонів і Windows 7 для ПК – Xbox Music адаптований не буде.

Перші півроку користувачі зможуть слухати будь-яке число композицій, проте потім загальна тривалість треків буде обмежена до десяти годин в місяць. Цей ліміт разом з рекламою, можна відключити, заплативши 10 доларів.

Як і в iTunes, користувачі зможуть купувати окремі композиції. Без підписки вони будуть доступні з форматі WMA, що кодуються з бітрейтом 192 кбит/с. З підпискою, – з бітрейтом 256 кбит/з і без DRM – захисту. Змінити якість не можна.

До моменту запуску сервіс буде доступний в 15 країнах по всьому світу. Їх список Microsoft доки не приводить. Платні послуги Xbox Music будуть доступні користувачам з 22-х країн, пише CNET.

З часом компанія обіцяє додати в Xbox Music функцію синхронізації, аналогічну iTunes Match. З її допомогою можна буде закачувати у свою колекцію музику, яка відсутня у фонотеці сервісу.

Так, Xbox Music буде доступний власникам консолі і Windows – комп’ютерів вже відразу в коробці. Це означає, що Microsoft всього за декілька років зможе зібрати аудиторію з сотень мільйонів чоловік. Для порівняння, у конкуруючого сервісу Spotify пішли чотири роки, щоб отримати 15 млн активних користувачів і більше 4 млн платних передплатників.

У Microsoft вже є власний музичний сервіс – Zune. У його онлайн-магазині пропонується більше 14 мільйонів треків в mp3 – форматі, з бітрейтом до 320 кбит/з і без DRM – захисту. Після анонса Xbox Music ціна на підписку Zune була понижена з 15 до 10 доларів.

This entry was posted in Зазирнемо у майбутнє. Bookmark the permalink.

Comments are closed.