Штрих-коди майбутнього можна вважати нігтем

Штрих-коди давно здаються нам чимось звичним і не вимагаючим зміни. Проте американські учені з цим не згодні: вони розробили акустичні штрих-коди, інформацію з яких можна вважати, просто провівши по спеціальних щербинах нігтем і розшифрувавши звук смартфоном.

Розробив незвичайний проект Кріс Харрисон, аспірант з Інституту взаємодії людини і комп’ютера при університеті Карнеги-Мелон. Його технологія – це дешевий і ефективний спосіб записати невеликий об’єм інформації в двійковому коді на будь-яку тверду поверхню.

Дані кодуються за допомогою невеликих щербин, що знаходяться на різній відстані один від одного. Щоб рахувати інформацію, необхідно провести по щербинках яким-небудь твердим предметом. Мікрофон смартфону уловить виниклу послідовність звуків і перетворить її в дані, повідомляє The Verge.

Концепт гранично простий і в той же час ефективний. Нова технологія не здатна повністю замінити звичні штрих-коди і QR- коди, які можна наносити на будь-які поверхні, проте вона зможе доповнити існуючі засоби запису даних.

This entry was posted in Зазирнемо у майбутнє. Bookmark the permalink.

Comments are closed.