Користувачі Android викачали 25 мільярдів додатків

У магазину додатків Google Play, з якого отримують програми усі користувачі платформи Android, свято – здоланий рубіж в 25 мільярдів завантажень. По такому випадку Google розщедрилася і влаштувала великий розпродаж ігор і інших програм.

Напередодні увечері Google повідомила у своєму офіційному блозі, що користувачі Android викачали з моменту виходу першого Android – смартфону на ринок в 2008 році 25 мільярдів додатків. При цьому загальне число програм, доступних в Google Play, перевищило 675 тисяч.

25 мільярдів – це дуже багато. Наприклад, 25 мільярдів миль – це в 2 рази більш того відстані, яку здолав автоматичний зонд Voyager 1, запущений 35 років тому. Приблизно 25 мільярдів хвилин тому наші далекі предки уперше прийшли на європейський континент, – намагається Google допомогти нам усвідомити масштаб події в прес-релізі.

Куди наочніше, втім, буде порівняти показники з головним конкурентом – AppStore від Apple, який і на ринок вийшов раніше, і 25 мільярдів завантажень відмітив ще у березні цього року. У нім, за даними Apple, зараз близько 700 000 застосувань, тобто Google Play ось-ось наздожене головного конкурента.

У грудні 2011-го Google Play(тоді ще Android Market, що називався) відсвяткував подолання рубежу в 10 мільярдів закачувань рекордними знижками, продаючи популярні платні застосування по 10 центів або 3 з невеликим рубля. Зараз знижки не такі великі, але теж переконливі – що коштували 1 і більше долара додатка продаються по 25 центів або, в російській філії Google Play, по 7 рублів 77 копійок.

This entry was posted in Зазирнемо у майбутнє. Bookmark the permalink.

Comments are closed.