Windows 7 стала найпопулярнішою ОС у світі

Операційна система Windows 7 нарешті обійшла за популярністю свою старшу сестру Windows XP, яка займає домінуюче місце на ринку впродовж одинадцяти років. Поки що перевага сімки мінімальна: 42,76 відсотка проти 42,52.

Про те, що Windows 7 стала найпопулярнішою у світі операційної системою, свідчить серпневий звіт дослідницької компанії Net Applications. Після сімки і XP в рейтингу стоїть Vista з часткою ринку в 6,15 відсотка. Популярність цієї версії Windows продовжує падати з кожним місяцем. На четвертому місці розташувалася яблучна OS X 10.7 Lion з рейтингом 2,45 відсотки, а на п’ятому її попередниця 10.6 Snow Leopard(2,38 відсотки).

Слід враховувати, що Net Application збирає свою статистику виключно в Інтернеті, тоді як частина комп’ютерів, особливо застарілих, не має виходу в мережу. Таким чином, реальна ситуація на ринку може дещо відрізнятися від виведень компанії. Очевидно, успіх застарілої операційної системи Windows XP значною мірою пояснюється звичкою користувачів до її інтерфейсу. За одинадцять років логотип XP для багатьох став неодмінним атрибутом роботи за ПК. До того ж, Windows Vista явна була невдалою операционкой, що тільки зміцнило користувачів в їх любові до XP.

Статистика Net Applications відрізняється від даних іншого великого сервісу StatCounter. За його даними доля Windows 7 на світовому ринку перевищила 50 відсотків ще в червні.

Фінальна версія Windows 7 з’явилася в жовтні 2009 року. За три роки існування сімки Microsoft вдалося продати більше 600 мільйонів копій операционки. Цілком можливо, що Windows 7 збереже лідерство на ринку і після виходу Windows 8. Нова операційна система досить сильно відрізнятиметься від попередніх версій. Є вірогідність, що багато користувачів просто не захочуть вчитися користуватися ОС, що зустрічає їх незвичним плитковим інтерфейсом.

This entry was posted in Револлюційні технології. Bookmark the permalink.

Comments are closed.